Condamnat la închisoare pentru că și-a închiriat garsoniera

Un bărbat de 43 de ani din Brăila va merge la închisoare după ce a fost găsit vinovat de evaziune fiscală de 72 de lei. Motivul? A închiriat garsoniera fără acte.

Trimis în judecată în luna februarie a acestui an, Ştefan Laurenţiu Norocea a fost găsit vinovat și condamnat la o pedeapsă de 1 an, 2 luni şi 10 zile de închisoare. Cu toate că a achitat imediat datoria către ANAF de 72 de lei și a recunoscut acuzația, el nu a scăpat de închisoare cu executare, scrie presa locală.

Brăileanul și-a închiriat garsoniera anul trecut contra sumei de 550 de lei pe lună și a fost pârât la poliţie chiar de chiriaşă, pentru că nu a incheiat un contract de închiriere cu aceasta. Femeia care a închiriat garsoniera a stabilit verbal cu proprietarul să închirieze locuința pe o perioadă de minim un an. Ea se despărțise recent de concubinul ei, însă după o lună s-a împăcat cu acesta și s-a mutat înapoi. Întrucât proprietarul a refuzat să-i restituie garanția, femeia a sunat la poliție.

Nu doar acest dosar l-a băgat la închisoare. Pedeapsa propriu-zisă a fost de opt luni de închisoare, dar bărbatul mai avea o condamnare de 1 an de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, aplicată în anul 2015 de o instanţă din Galaţi, pentru refuzul sau sustragerea conducătorului auto de la prelevarea de mostre biologice.

Tribunalul Brăila a dispus, potrivit legii, revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, rezultând astfel, pedeapsa de 1 an, 2 luni şi 10 zile de închisoare cu executare.

El a mai fost a fost obligat și la plata cheltuielilor de judecată de 200 lei.

Brăileanul mai are o şansă să scape de închisoare la Curtea de Apel Galaţi, instanţa care va judeca apelul împotriva sentinţei pronunţate de Tribunalul Brăila.

Tags

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

top