Iată cum s-a dezvoltat un client de 7-8 ori, chiar cu sechestru ANAF

Azi am o soluție pe care demult vroiam să ți-o spun.

Îţi dădusem în ebook-ul cu “Tips & tricks la controlul ANAF“, pe care l-ai descărcat când te-ai înscris la mesajele mele, cazul unui client care mi-a povestit că la showroom-ul său din Cluj a venit DAF (Direcţia Antifraudă Fiscală, cea care a închis restaurante pentru câteva zeci de bani găsiţi în plus sau în minus).

Inspectorii DAF i-au cerut documentele de provenienţă a mărfii. Contribuabilul i le-a pus pe masă PE TOATE.

La care reprezentanţii DAF au spus că ei nu consideră că există documente de provenienţă, deşi contribuabilul le-a arătat punct cu punct, pentru fiecare reper de marfă, că actele erau în regulă. DAF a dispus sechestrarea mărfii, inclusiv a mărfii care fusese achitată de cumpărători (deci marfa nu mai era proprietatea clientului meu și a fost un ABUZ sechestrarea ei!), marfă adusă în showroom ca să fie predată clienţilor care erau deja acolo ca să o ridice!

Când contribuabilul le-a atras atenţia, reprezentanţii DAF au spus că “n-aveţi decât să contestaţi“… Cred că ai mai auzit povestea.

Te întrebam în eBook dacă ai soluţii la aşa ceva, soluţii care să te ajute să îţi continui afacerea. Ei bine, cei care au fost la curs ştiu ce a făcut reprezentantul clientului meu: pur şi simplu, la “Obiecţii” a scris:

“am prezentat următoarele documente: declaraţie vamală seria F nr. ………………..; factura nr……………”, adică ghici ce? Exact documentele pe care cei de la DAF nu au vrut să le ia în considerare, au spus că nu există, deşi erau în faţa lor! Iar inspectorii de la DAF au semnat senini procesul-verbal, inclusiv cu obiecţii! Nici nu aveau cum să facă altfel, pentru că obiecţiunile TREBUIE consemnate distinct, sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal.

Am dezvoltat tot în cursul cu ANAF de ce menţionarea obiecţiunilor este extrem de importantă și cum l-a salvat pe clientul meu.

Acum să îți spun a doua parte a soluției.

Să nu uităm însă că marfa a fost sechestrată. Toată marfa, inclusiv ce vânduse! Cunosc afaceri pe care le-a dărâmat această practică. Dar clientul acesta nu numai că a depășit momentul, ci a și crescut afacerea de 7-8 ori.

Acest antreprenor aduce marfă de la parteneri din Italia, Cehia, Turcia etc. I-a sunat de urgență și le-a spus ce s-a întâmplat. Pentru că a avut o relație de încredere cu ei, aceștia i-au trimis la fel de urgent marfă pe încredere (credit comercial se numește), iar el și-a refăcut stocul. Că nu l-am mai pus pe firma aceea, ci l-a dat în custodie alteia, ca să nu mai fie sechestrată, e altă poveste, mai finuță….

Ceea ce vreau să spun e că acest parteneriat strategic și creditul comercial aferent (evident, fără dobândă) l-a finanțat și l-a salvat de la moartea afacerii.

În al doilea rând, un parteneriat cu banca i-a asigurat finanțare cu dobândă zero, de care poți să beneficiezi și tu, dar e prea puțin cunoscută în România.

Totul se leagă: un parteneriat – cel comercial – generează marfă bună, iar parteneriatul cu banca generează recuperarea creanţelor şi finanţare când eşti mai strâmtorat. În felul acesta clientul meu a ajuns în 4 ani de la o cifră de afaceri de cca 250.000-300.000 de euro la o cifră de 2 milioane de euro, evitând să se sufoce, aşa cum se întâmplă companiilor cu creştere prea accelerată.

Dacă vrei să prinzi firul, ia primele informații de aici, iar apoi vei primi mesaje de lămurire (dacă ai descărcat acum câteva zile, e în regulă, recitește eBook-urile prin prisma a ceea ce ți-am spus mai sus și vei vedea soluția!).

Cred că ai început să vezi cum creștem profitul și îl apărăm. Împreună!

Tags

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

top